Om migOm mig


Jeg er autodidakt keramiker, men har taget en række kurser i drejning, formgivning,

forskellige lerteknikker, glasur- og brændingsmetoder bl.a. Rakubrænding.


Jeg startede i 1976 med at forme lertøj (brændes ved 1000 grader) på eget værksted i Køge. Efter en pause på ca. 10 år startede jeg igen i 2001 i Birkerød, hvor jeg har fået installeret en ovn til brænding at stentøj (brændes ved 1260 grader og er derfor frostsikkert og

vandtæt).


Det diskuteres ofte, hvad der er "rigtig" kunst og hvis jeg bliver spurgt om det jeg laver er kunst, vil jeg gerne citere Björn Ulvaeus (fra ABBA) fordi hans svar så perfekt rammer, hvad jeg tænker om mig selv som kunstner:


"Det er meget svært at sætte sådan en mærkat på sig selv. Det jeg laver, har naturligvis med kunst at gøre, men må jo i sagens natur indebære et håndværk.

Inspirationen kommer først, når jeg er nået frem til noget, der er rigtig, rigtig godt. Inden da er det hårdt arbejde, jeg har gang i. Måske sker det ikke i dag, måske ikke i morgen, men på et eller andet tidspunkt indfinder det der særlige sig, som jeg får et specielt kick af. Man er nødt til at have en tålmodighed, som sad man og ventede på at en drage skulle komme ud af en hule. Og man kan sommetider få lov til at vente meget længe, men så med ét kommer dragen ud :-) og det er al  ventetiden værd."


Med keramik er der så endnu nogle arbejdsgange når formen er på plads. Første brænding (forglødning) sker ved ca. 900 grader og med erfaringen går det ganske gnidningsfrit. Men så kommer måske det aller sværeste - glasuren: For her bevæger man sig i "mørke" da man har mange faktorer (lertyper, glasurer - ren kemi - og keramikovnens brændingskurver) som skal spille sammen og det giver ofte meget forskellige udtryk. F.eks. kan samme glasur blive alt fra lysgul til lysblå afhængig af påsmøringstykkelse og brændingskurve. 

En ekstra "hurdle" er glasurens påføringsfarve, som næsten altid er grå og det betyder at man ikke kan se forskel på de farver man sprøjter eller maler på emnet. Derfor er alle keramikkere SÅ glade når en glasur er virkelig vellykket.


Min passion for dyr, især fugle er intakt, men jeg er også begyndt at arbejde med

forskellige former for menneskefigurer og brugsting samt keramik til haven, hvortil jeg i øvrigt sporadisk laver ting i beton.


Jeg udstiller sporadisk hos kunstforeninger, firmaer samt institutioner, men sælger mest fra kunsthåndværkermarkeder og mit værksted på hjemmeadressen.